Агентство HINA повідомляє, що там уже встановили 400 ліжок для прийому тих, хто заразився COVID-19 і має легкі чи середні симптоми. Це значно розвантажить інфекційні відділення лікарень.

За необхідності в концертно-спортивному залі можна буде встановити до 1000 ліжок. Майже 300 студентів медуніверситету в Загребі вже подали заяви про бажання добровільно доглядати хворих. Волонтери проходять необхідний інструктаж епідеміологів.

Через різке зростання кількості заражених влада посилила обмежувальні заходи й покарання за їх порушення. Зокрема, носіння захисних масок стало обов’язковим, на всі масові заходи допускатимуть не більш як 50 осіб, а закінчуватися вони мають не пізніше 22-ї годин. Запроваджено заборону на продаж будь-яких алкогольних напоїв з півночі до 6-ї ранку. Якщо поширення коронавірусу призупинити не вдасться, то країну очікують суворіші заходи з можливим запровадженням комендантської години й забороною людям похилого віку виходити на вулицю у великих населених пунктах.

Міністр внутрішніх справ і керівник Національного штабу цивільного захисту населення Давор Божинович закликав громадян «уникати контактів, що не є необхідними, не брати участі у зборах, не організовувати зустрічі й сімейні урочистості». Й зазначив, що число заражених стає дедалі більшим тому, що частина співгромадян донині не дотримується запропонованих заходів.