Раніше, у вересні, представники Східноукраїнського технокластера об’єдналися в асоціацію задля втілення у життя масштабних проектів і формування спільного бачення розвитку цифровізації на сході України. До асоціації ввійшли представники дванадцяти ІТ-компаній Краматорська.

«Учасники асоціації зможуть виявити спільні проблеми, з якими вони стикаються у своїй діяльності, та визначити шляхи їх вирішення. Крім того, нові кластери будуть тісно співпрацювати з регіональними навчальними закладами задля підготовки та залучення молоді до роботи в цих компаніях. Вони також взаємодіятимуть із владою, великим бізнесом та іншими асоціаціями задля спільної розробки стратегії розвитку ІТ-сфери в Краматорську й просування цієї стратегії в Україні та за її межами», — сказав директор проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» Майкл Піллсбері.

«Компанія «QuartSoft» з моменту свого заснування вкладала частку свого фінансового та людського капіталу в розвиток цифрового сектору в Краматорську. Якісна ІТ-спільнота — це те, що, з одного боку, дозволить стрімко розвиватися всім компаніям, присутнім у місті, а з другого — сприятиме розвитку Краматорська як сучасного та привабливого місця для життя», — підсумував генеральний директор компанії «QuartSoft» Сергій Кондратюк.

Й така робота вже триває. Приміром, за словами співзасновника компанії «Ареал девелопмент» Павла Зайцева, зараз його компанія працює над створенням додатка, щоб передавати показання до житлово-комунальних організацій, а її партнери — над створенням штучного інтелекту для їх розпізнавання. «Для цього потрібна кооперація. Саме тому ми вирішили об’єднатися в ІТ-кластер. Це створює більші можливості як стосовно розвитку компанії, так і Краматорська в цілому.

Я вірю, що місто змінюватиметься: коли молоді люди знаходять перспективу для себе тут, то вони не залишатимуть Краматорськ у пошуках якоїсь кращої роботи», — сказав П. Зайцев.

Грантова та освітня допомога підприємцям на сході України надається Проектом USAID у рамках інформаційної кампанії «Схід економічних можливостей». Кампанія покликана привернути увагу всієї України до потреб і можливостей сходу — адже ще ніколи в регіоні не було стільки ініціатив, покликаних покращити рівень життя населення, розвивати бізнес у перспективних галузях економіки, відновлювати інфраструктуру. Ще ніколи не було стільки проектів, готових залучати інвестиції і допомагати стати регіону сильним, креативним та привабливим для роботи й життя.

Донецька область.

Ілюстрація зі сторінки Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» у Фейсбуці.