Цю інформацію учора підтвердив міністр внутрішніх справ Австрії Карл Негаммер, інформує «Дойче велле».

За словами міністра, це були випадкові перехожі, які під час нападу перебували в центрі столиці Австрії. Одного з нападників застрелили правоохоронці. За інформацією поліції, він був прихильником терористичного угруповання «Ісламська держава». Зловмисник був озброєний та, ймовірно, намагався посіяти паніку. В квартирі ймовірного терориста проводиться обшук. На вулицях Відня учора тривала операція з розшуку іншого підозрюваного. «Ми не можемо виключати, що є й інші нападники», — зазначив Негаммер.

У Твіттері поліція додала, що загалом під час нападу 15 людей дістали поранення, серед них кілька перебувають у тяжкому стані.

Водночас 2 листопада стався теракт й у столиці Афганістану — щонайменше 19 чоловік загинули через стрілянину в Кабульському університеті, інформує «Радіо Свобода».

Професор Кабульського університету Забіулла Гайдарі повідомив, що на момент відкриття вогню в будівлі тривали заняття. Співробітники університету та безпековий персонал супроводжували студентів під час евакуації, додав він.

Цього самого дня внаслідок підриву автомобіля на дорожній міні в південній провінції Афганістану Гельманд загинули щонайменше семеро цивільних осіб, переважно жінки та діти.