Змагалися 60 проектів на загальну суму майже 15 654 тис. грн.

«Подані для фінансування за рахунок коштів громадського бюджету проекти орієнтовані на благоустрій мікрорайонів та зон відпочинку, покращення умов життєдіяльності та соціальної адаптованості людей з інвалідністю, проведення спортивно-масових заходів та культурно-мистецьких заходів, покращення навчальної та матеріально-технічної бази навчальних закладів, — повідомив секретар міської ради Андрій Табалов. — Після аналізу усіх пропозицій та уточнення їхньої вартості профільними виконавчими органами до голосування були допущені 55 проектів: 50 — у категорії «Малі» та п’ять — у категорії «Соціальні».

Загалом учасників конкурсу цьогоріч було на 25 менше, ніж торік. Голосування за пропозиції проводилося в електронному вигляді на базі веб-платформи «Єдина платформа місцевої електронної демократії». Участь у голосуванні взяли 15 112 осіб (на 575 більше, ніж торік).

За підсумками голосування в категорії «Малі» перемогли: «Легкоатлетична зона «АТЛЕТИКО», «Територія рівних можливостей» тощо.

У категорії «Соціальні» здобули перемогу проекти: «Інтерактивна кімната — чарівний світ щасливої дитини» та «Соляна кімната — лікування без ліків».

Загальний бюджет робіт становить 4 млн 642 тис. грн.

Водночас перемога в конкурсі, на жаль, не означає обов’язкову реалізацію проекту. За інформацією завсектору партисипаторного бюджетування Оксани Никифоренко, з минулорічних уже реалізовано проект «Осучаснення спортивного майданчика «Казкова фізкультура». Ще п’ять проектів-переможців конкурсу перебувають у роботі.

Виконання робіт по ще 13 проектах-переможцях у 2020 році виконавчими органами не заплановано. На їх реалізацію потрібне фінансування у розмірі 4 млн 515 тис. грн.

Кіровоградська область.