Тому прищепити від COVID усіх і одразу не вдасться. А хто буде першим, хто саме потрапить у число тих, хто потребує вакцинації передусім?

За інформацією, розміщеною на урядовому порталі, канцлер Ангела Меркель та прем’єр-міністри федеральних земель, за участі представників Німецької ради з етики, Німецької академії наук «Леопольдина», Комісії з вакцинації Інституту Роберта Коха, розробили проти COVID-19 населення країни. Вони також визначили пріоритетні групи, котрі підпадатимуть під вакцинацію передусім. У центрі уваги мають бути літні люди та пацієнти з хронічними захворюваннями, персонал системи охорони здоров’я, будинків для людей похилого віку, доглядальники немічних громадян на дому.

Канцлер Ангела Меркель у недільному зверненні до народу заявила: «Я думаю, що вже можу говорити про те, що ми будемо робити надалі. Передусім маємо піклуватися про медсестер, лікарів і людей, котрі перебувають у групі ризику. Таких людей у нашій країні немало». За її словами, якщо від 60 до 70 відсотків населення матиме імунітет унаслідок вакцинації чи після перенесеної хвороби, то можна буде вважати, що коронавірус подоланий.

Водночас федеральний уряд має намір створити централізовану базу даних. Із цією метою використовуватимуться реєстри, котрі до початку вакцинації розробить Інститут Роберта Коха. В особистій справі пацієнтів буде вказано вік, стать, місце мешкання і показання до вакцинації.

Також на урядовому порталі зазначають, що для щеплення обрано сім вакцин, які нині перебувають у розробці й мають бути схвалені Євросоюзом. Крім кількох іноземних компаній, котрі готують вакцини до виробництва, над цим працюють також німецька BionTech із Майнца, котра співробітничає з американським фармацевтичним концерном Pfizer, та Curevac, розташована у Тюбінгені.

Берлін.