Як стверджує видання, конфлікт між ними триває майже два місяці. Видання навіть запитує: «А чи не загрожують розбіжності між Мілановичем і Пленковичем функціонуванню держави?»

Політичний аналітик видання Анкіца Мамич заявила з цього приводу: «Не думаю, що таке може статися. Обидва вони достатньо відповідальні. І стримуватимуть особисту ворожість одне до одного, коли йдеться про серйозні державні проблеми. Вони ставитимуть державні інтереси на перше місце». Вона наголосила, що і президент, і прем'єр-міністр є законно обраними представниками народу, тому повинні знайти шлях до примирення.

Проте президент і прем'єр далекі від цього.

В четвер державна Комісія з розв'язання конфліктів інтересів оголосила, що проти Зорана Мілановича порушено нову справу за зловживання службовим становищем. У серпні цього року він вирушив на острів Млет на військовому вертольоті. В комісії вважають, що ця поїздка не була спричинена службовою необхідністю, а отже, державне майно використовувалося незаконно. І тепер її члени ретельно розглядатимуть всі обставини поїздки. Раніше проти президента державна комісія порушила ще дві справи - про несанкціоновану поїздку до Албанії на вертольоті та військовій яхті, а також про використання вертольота для відвідання похорону дружини першого прем'єра країни Йосипа Манолича_в місті Сисак. Комісія має намір об'єднати всі три справи в одну, а потім вирішуватиме -- чи ініціювати проти Зорана Мілановича судовий процес.

Прем'єр-міністр ще не висловився стосовно планів комісії. Очевидно, він очікує, що скаже керуючий справами президента, якого викликали для надання свідчень. А поки що прем'єр співпрацю з Мілановичем здійснює лише в рамках конституційних і правових положень, які зобов'язують високопосадовців держави робити це.

Стверджують, що й у Мілоновича в рукаві є серйозні козирі проти Пленковича. Він вважає: прем'єр і уряд не за призначенням використовують можливості служб системи внутрішньої безпеки. Ці козирі він поки що приберігає, але може викласти на стіл, якщо Комісія з розв'язання конфліктів інтересів доведе справи, відкриті проти нього, до суду.