Документ передбачає заборону використовувати федеральні кошти з метою «підтримки або сприяння участі Росії в засіданнях G7 і відновлення G8 за участі Росії». Цей захід перестане діяти тільки після того, як держсекретар і директор національної розвідки США зможуть запевнити конгресменів, що Росія «припинила будь-яке втручання у вибори в США або в інших країнах G7, державах НАТО і ЄС», повністю виконує свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей, «припинила незаконну окупацію Криму, Південної Осетії і Абхазії» та «вивела свої війська і озброєння з Придністров’я», повідомляє «Голос Америки».

Законопроект має розглянути Сенат, і в разі схвалення його направлять на підпис до президента.

Окрім того, Палата представників ухвалила резолюцію, в якій засудила отруєння російського опозиціонера Олексія Навального і закликала «держсекретаря та міністра фінансів застосувати їх повноваження згідно з «Актом про верховенство закону та підзвітність ім. С. Магнітського» 2012 року та так званим «Глобальним актом про права людини ім. Магнітського» для запровадження санкцій проти винних в отруєнні, а також проти осіб, які організували та планували цей злочин».

Водночас владу РФ закликають співпрацювати з незалежним розслідуванням, а владу США — підтримати таке розслідування. Для вивчення того, чи є отруєння Навального наслідком «застосування урядом РФ хімічної зброї в порушення міжнародного права», оголошено 60-денний «звітний період», інформує DW.