Учасники національної збірної по кілька годин поспіль під контролем медика і тренера працюють у тренажерних залах, а потім — за індивідуальною програмою, залежно від виду спорту, який вони представлятимуть.

Львів’янин Ігор Галушка змагатиметься у веслуванні. Після Майдану одразу пішов на війну. Брав участь у боях за Мар’янівку, Широке, Водяне та Лебединcьке. Був поранений у голову. Про Ігри нескорених дізнався з телебачення у лікарняній палаті.

Його земляк Дмитро Сидорук готується до змагань у стрільбі з лука. Він захищав луганський аеропорт, дістав поранення двох ніг та легень. Пережив кілька операцій. До війни працював тренером.

За фізичну підготовку спортсменів відповідає Олександр Писаренко, капітан української збірної Ігор нескорених у 2017-му. У зв’язку з пандемією змагання перенесли на рік, тому ветерани отримали додатковий час для підготовки.

«Західний реабілітаційно-спортивний центр у гірському Турківському районі — це одна з найсучасніших спортивних баз України, — вважає начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як. — Його спеціалізація — оздоровлення людей з інвалідністю. Водночас це хороша база для підготовки спортсменів».

Загалом до складу збірної входять 20 ветеранів, які представлятимуть Україну на міжнародних змаганнях у 2021 році в Нідерландах.