Вартість інноваційного проекту з енергоефективності — понад 31 млн євро, з яких 4 млн вкладає міська рада, а решту — партнери з Європейського банку реконструкції та розвитку, Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля і Північної екологічної фінансової корпорації. Майже 7,5 млн євро — це грант європейських партнерів.

Як заявив міський голова Андрій Садовий, цей історичний проект дозволить зробити Львів і нашу країну екологічно чистими.

«Нова інноваційна технологія збільшує виробництво біогазу на 20% і зменшує кількість мулу на 30%, а також удвічі скорочує необхідність будівництва споруд під метантенки», — прокоментував директор «Львівводоканалу» Дмитро Ванькович.
Газ із стічних вод збиратиметься у штучних резервуарах і після очищення використовуватиметься в газогенераторах для виробництва електроенергії. У рік можна отримати до 20 тисяч МВт енергії і тепло.

У міській раді вважають, що проект вигідний з низки причин. По-перше, місто має значний екологічний вплив на води басейну Балтійського моря, по-друге, економічно доцільний, по-третє, вирішить проблему зменшення об’ємів стічних вод.
Будівництво біогазової станції словенсько-норвезький консорціум RIKO-CAMBI планує завершити до 2023 року.

На знімку: під час підписання проекту з будівництва біогазової станції.

Фото Львівської міськради.