Група Е. «Челсі» (Англія, Лондон) — «Краснодар» (РФ). 1:1. «Ренн» (Франція) — «Севілья» (Іспанія). 1:3. «Челсі» — 14, «Севілья» — 13, «Краснодар» — 5, «Ренн» — 1.

Група F. «Лаціо» (Італія, Рим) — «Брюгге» (Бельгія). 2:2. «Зеніт» (РФ, Санкт-Петербург) — «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд). 1:2. «Боруссія» Д — 13, «Лаціо» — 10, «Брюгге» — 8, «Зеніт» — 1.

Група G. «Барселона» (Іспанія) — «Ювентус» (Італія, Турин). 0:3.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Ференцварош» (Угорщина, Будапешт). 1:0. Гол: Попов, 60.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Попов, Миколенко, Шапаренко, Сидорчук (Андрієвський, 90+2), Гармаш (Шепелєв, 70), Циганков (Лєднєв, 86), де Пена (Супряга, 70), Вербич (Родрігес, 86). Тренер — Мірча Луческу.

«Ференцварош»: Дібус, Ловренчич (Ботка, 80), Блажич, Двалі, Гайстер, Ляйдуні, Харатін (Ісаел, 74), Сомалія, Узуні (Батуріна, 74), Зубков (Мак, 80), Нгуен (Болі, 86). Тренер — Сергій Ребров.

Рефері — Андреас Екберг (Швеція).

Київ. НСК «Олімпійський». Без глядачів. Мінус 6 градусів.

Група H. ПСЖ (Франція) — «Істанбул Башакшегір» (Туреччина). Матч перенесено через расистські висловлювання резервного арбітра.

«РБ Лейпциг» (Німеччина) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 3:2. «РБ Лейпциг» — 12, ПСЖ — 9, «Манчестер Юнайтед» — 9, «Істанбул Башакшегір» — 3.

***

У Києві, власне, був фінальний поєдинок. Він вирішував, кому із суперників дістанеться третє місце в групі і перепустка до 1/16 фіналу Ліги Європи.

Протистояння було бойовим і безкомпромісним. Гору взяла тактика, котру обрало «Динамо», — максимально уважна гра в обороні і швидкі та гострі дії в атаці.

Але і підопічні Сергія Реброва також намагалися діяти гостро, застосовували пресинг. Як кажуть, наскочила коса на камінь.

Особливо гра загострилася у другому таймі після того, як кияни домоглися успіху.

Долю поєдинку вирішив один епізод. Динамівець Гармаш гостро виконав штрафний, Кендзьора на ближній стійці переправив м’яч далі. І Попов (на знімку), котрий підключився до атаки, з «другого поверху» влучно пробив головою.

Гості дуже старалися, намагалися забити. Але це був не їхній день.

***

Сергій Ребров:

— Це був хороший матч. Не приховую, що пишаюся своєю командою. Особливо наполегливо вона грала в першому таймі. На жаль, ми не створили великої кількості моментів, але ми грали проти київського «Динамо» на виїзді — це непросто. Все зламав гол, який кияни забили. Після цього потрібно було щось змінювати. Ми старалися, але не забили.

Мірча Луческу:

— Я дуже задоволений тим, що ми вийшли в євровесну. Результат — найголовніше. Гра залишається на другому плані. Ми виступали проти дуже гарної, мотивованої команди. Суперники хотіли перемогти і робили все можливе для цього. Ми мали організовано діяти в обороні, щоб не пропустити гострі контратаки суперника, в складі якого виступають швидкісні і технічні Узуні, Нгуен і Зубков. Не можна було давати їм простір...

Отже, вітаємо динамівців і з перемогою, і з виконанням турнірного завдання.

Фото ФК «Динамо».