В Албанії, за повідомленням місцевих ЗМІ, наростає хвиля невдоволення діями поліцейського, який після першої години ночі намагався зупинити 25-річного хлопця, котрий порушив комендантську годину. Очевидно, Клодіан Раша злякався величезного штрафу за порушення режиму й почав тікати. Поліцейський вистрілив у нього, і, на лихо, постріл був влучний. Пізніше офіцер пояснив, що в руках у порушника помітив предмет, схожий на зброю, тому й вирішив випередити його. Але в загиблого не виявили не те що зброї, а й нічого схожого на неї.

Кілька сотень обурених жителів Тирани вийшли на площу перед МВС на мітинг протесту. Вони вимагали не тільки покарати того, хто стріляв, а й відставки міністра, усього уряду, з дозволу якого на вулиці розстрілюють мирних громадян. Коли юрба підпалила різдвяну ялинку, встановлену перед будівлею відомства, й почала кидати у вікна каміння, правоохоронці застосували сльозогінний газ. За повідомленням албанського інформпорталу Koha Jone, кілька поліцейських дістали поранення і були госпіталізовані.

Акції протесту перед поліцейськими управліннями й меріями відбулися також у Дурресі, Влері, Корчі та інших великих містах країни. Koha Jone повідомило, що офіцер поліції, який стріляв у порушника комендантської години, заарештований, і слідство з’ясовує правомірність його дій. Але протестувальники вимагають від влади не відомчого розслідування, а незалежного й громадського.