Розробка отримала назву «БРИЗ-20». Це апарат, що дає змогу одержувати кисень за допомогою фільтрації повітря. Його потужність — 20 літрів на хвилину. Приєднати до нього можна від 1 до 4 пацієнтів. «БРИЗ-20» робить кисень із концентрацією 95%, що відповідає міжнародним стандартам. Працювати без зупинки може до 10 діб.

Голова ОДА Сергій Гриневецький зазначив, що саме одеський завод пройшов сертифікацію профільного міністерства. Нині «Телекарт-Прилад» — єдине українське підприємство, яке може випускати концентратори такої потужності й якості. «Після випробувань плануємо закуповувати продукцію заводу на регулярній основі», — додав Гриневецький.

У перші місяці завод випускатиме майже 300—400 апаратів на місяць. Згодом планує збільшити цю кількість до 1000—1500. Ціна одного кисневого концентратора становить 75 тис. грн. На ринку є кілька аналогів, однак вони дорожчі. Американські прилади коштують майже 130—140 тис. грн. А китайські мають потужність лише 10 літрів на хвилину та коштують мало не 40 тис. грн.

Одеська область.