Ця недбалість стала державі в сотні мільйонів гривень.

Як розповіли «Голосу України» в обласній прокуратурі, у липні 2016 року між КП і акціонерним товариством було укладено контракт на завершення будівництва метрополітену. Директор комунального підприємства, достеменно знаючи, що підрядник відстає від графіка виконання робіт, підписав зміни до контракту. Тим самим дозволив підприємству отримувати грошові кошти незалежно від факту виконання робіт.

«У результаті чого за період 2018—2019 років підряднику було зайво перераховано бюджетних коштів у сумі понад 270 млн грн за роботи, які фактично не виконувалися. Також, після підписання зазначених змін, з контракту безпідставно виключили роботи, які вже були виконані й оплачені державою ще в 2012 році на загальну суму понад 14 млн грн», — зазначають у прокуратурі.

І додають, що в жовтні минулого року через бездіяльність чиновника під час будівництва метрополітену виникла надзвичайна ситуація. Тоді було частково зруйновано будинок гуртожитку НТУ «Дніпровська політехніка», що розташований поруч із об’єктом будівництва (на знімку).

«Через порушення державних будівельних норм і правил, а також тривалу неконсервацію технологічних об’єктів біля житлового будинку, сталося просідання фундаменту гуртожитку. Як наслідок, гуртожиток перебуває в аварійному стані, всіх його жителів евакуювали. А університету завдано матеріальної шкоди в розмірі понад 16 млн грн. Зазначену суму відшкодували в повному обсязі», — заявляють у прокуратурі.

Обвинувальний акт затверджено і спрямовано до суду.

Фото з відкритих джерел.