Він під час голосування віддав свій голос за уряд Авдуллаха Хоті. Саме він виявився вирішальним - 61-м (із 120) при затвердженні нового кабінету міністрів.

Депутат Етем Аріфі пройшов до парламенту за гарантованою квотою від партії ромської меншини, хоча стосовно нього велися слідчі дії. Уже після одержання їм депутатського мандата кримінальний суд 20 серпня присудив йому 15 місяців тюремного ув'язнення за зловживання службовим становищем і отримання хабарів. Тому Етем Аріфі не мав права голосувати 3 червня за уряд Хоті й винесення недовіри колишньому кабінету міністрів на чолі з Албіном Курті, який пропрацював лише чотири місяці. Суд також виніс рішення, що в цій ситуації в країні мають бути проведені дострокові парламентські вибори.

В. о. президента Вьоса Османі, не відкладаючи в довгий ящик вирішення цього питання, провела з лідерами політичних партій консультації про дату проведення нових виборів у парламент. Очікується, що найближчими днями вона оголосить, коли в Косово повинні відбутися дострокові вибори. Згідно із законодавством, президент зобов'язаний призначити проведення виборів на дату не пізніше, ніж через 40 днів після публікації постанови Конституційного суду.

Прем'єр-міністр Авдуллах Хоті одержав до своєї посади приставку в. о. - виконувач обов'язків, ним він залишатиметься до обрання нового уряду. Хоті заявив про свою готовність виконати рішення суду без протестів і обговорень, але наполягає на тому, щоб перед розпуском парламенту його нинішні депутати затвердили бюджет на 2021 рік.