Нарада з підбиття підсумків діяльності за поточний рік відбулася у Чопському прикордонному загоні, який охороняє українські рубежі з трьома країнами Євросоюзу — Польщею, Словаччиною і Угорщиною. Досить напружену обстановку тут зумовлює постійний потік незаконних мігрантів. 

На підсумковій колегії Держприкордонслужби було зазначено: майже 55 відсотків незаконних мігрантів затримуються саме бійцями Чопського загону.

Але, як свідчать результати оперативно-службової діяльності, чопські вартові рубежів не лише успішно протидіють нелегалам. Ними затримано 377 незаконних мігрантів, у 521 випадку припинено незаконне переміщення товарів на суму понад 12 мільйонів гривень, через держкордон пропущено понад чотири мільйони осіб та півтора мільйона транспортних засобів. Крім того, виявлено тринадцять одиниць зброї та сто сімдесят боєприпасів, чотири кілограми наркотичних речовин і півтора кілограма психотропних препаратів, а також по півтора десятка підроблених та чужих і 252 недійсні паспорти. До адміністративної відповідальності притягнуто тисячу сто осіб, на яких накладено штрафів майже на півтора мільйона гривень.

Закарпатська область.

На знімку: на варті кордону — цілодобово

Фото прес-служби Чопського прикордонного загону.