Міністр внутрішніх справ Північної Македонії Олівер Спасовскі в ефірі одного з телеканалів країни заявив, що засудженого до двох років позбавлення волі екс-прем’єр Ніколу Груєвскі, котрий втік до Угорщини, рано чи пізно буде повернуто до Скоп’є і відсидить належний строк. Його він отримав за зловживання службовим становищем.

За вказівкою екс-прем’єра МВС країни придбало за бюджетні кошти дорогий автомобіль «Мерседес» і поставило його на свій баланс. А потім броньована машина надійшла в особисте розпорядження Груєвскі. У кримінальній справі під умовною назвою «Танк» проходили також міністр і її перший заступник, які були основними діючими особами в цій афері. Вони, до речі, одержали й більший строк, ніж їхній патрон, котрий зараз розкошує в Будапешті, бо встиг до втечі зі Скоп’є вивести всі свої фінансові кошти в закордонні банки.

Але як Груєвскі буде доставлено до Північної Македонії після отримання політичного притулку в Угорщині, міністр не пояснив. Він лише нагадав, що прокуратурою країни видано міжнародний ордер на його арешт і екстрадицію. Для угорської влади це не є указом до обов’язкового виконання. Залишається тільки чекати, коли Груєвскі захоче поподорожувати світом і покине Будапешт. Але, судячи з усього, в плани екс-прем’єра міжнародні поїздки не входять.

Нинішній прем’єр-міністр Північної Македонії Зоран Заєв висловлював упевненість у тому, що Груєвскі буде повернуто в країну. «Світ перетворився на величезне село. Тому жоден злочинець не може уникнути покарання й відповідальності за свої злочини. Вірю, що скоро ми доживемо до моменту, коли всі засуджені за злочини, хто переховується від правосуддя, як Нікола Груєвскі, відсидять своє», — заявив Зоран Заєв.