На ній — профіль Гітлера й штемпель пошти з нацистським орлом, що тримає свастику в пазурах.

На цей «подарунок» першими відреагували в Організації євреїв Болгарії «Шалом» і поставили вимогу власникам Jumbo Bulgaria негайно вилучити з продажу пакети із зображенням нацистської символіки та головного злочинця проти людства. Так, діти, може, й не звернуть уваги на те, що прикрашає пакет з різдвяним чи новорічним подарунком — якийсь невідомий дядько й поштові штемпелі. Але дорослі повинні розуміти, що вручають своїм дітям!

З’ясувалося, що картонні пакети для подарунків, як і безліч самих подарунків для дітей, було вироблено в Китаї спеціально для супермаркетів Jumbo у Греції. Але там дуже сильні антифашистські настрої, і не тільки дорослим, а й дітям добре відомо, хто приніс багато страждань народу країни, хто нещадно знищував їхніх прадідів і прабабусь. Тому в Греції китайська святкова продукція навіть не надходила в продаж. Власники Jumbo переправили її до болгарських філій, і тут — чи то не придивлялися до дизайну, чи то вирішили, що передріздвяний і передноворічний ажіотаж, коли з полиць змітається навіть залежала продукція, кращий час для того, щоб реалізувати товар з «неприємним душком».

Болгарські видання, повідомляючи про скандал, не інформують про те, як швидко відреагували в Jumbo на протест «Шалому». Відкритим залишається і питання: як китайські дизайнери додумалися до такого прикрашання подарункових пакетів? Це ще належить з’ясовувати після повернення провокаційної продукції виробникам.