Окрім того, список відкриють для громадськості та роботодавців, заявив міністр охорони здоров’я країни Сальвадор Ілла, повідомляє ВВС-Україна. При цьому він уточнив, що список сформують «з максимальною повагою до захисту персональних даних».

Міністр переконаний, що єдиний спосіб перемогти вірус — «зробити щеплення всім, що більше, то краще». Масове вакцинування препаратом Pfizer-BioNTech, яке зараз розпочинається в країні, не буде обов’язковим. І чимала кількість людей відмовляються від щеплення взагалі або хочуть зачекати деякий час, щоб переконатися в тому, що вакцина не завдасть шкоди їхньому здоров’ю. Саме скептиків, які більше бояться щеплення, ніж хвороби, а також тих, хто відмовляється від щеплення з будь-яких інших причин, і буде «спеціально позначено в реєстрі».

«Люди, які вирішили не робити щеплення, що, на нашу думку, є помилкою, мають на це право», — сказав міністр в інтерв’ю телеканалу La Sexta. «Ми спробуємо розсіяти сумніви. Вакцинація рятує життя, це вихід із цієї пандемії».
Згідно з останнім опитуванням, кількість громадян Іспанії, які заявили, що не будуть вакцинуватися, зараз зменшилась до 28% — на противагу 47% у листопаді, інформує ВВС-Україна.

Кількість людей, котрі померли від COVID-19 в Іспанії, у понеділок перевищила позначку 50 000. З початку пандемії в країні зареєстрували понад 1,8 мільйона інфікованих. Суворі карантинні обмеження тут продовжили аж до весни.