За повідомленнями ЗМІ, в країні було проведено 11 190 ПЛР-тестів, які виявили 2559 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією. У лікарнях до апаратів ШВЛ підключено 288 пацієнтів, 43 -- лікарі не змогли допомогти. 

Члени кризового штабу країни в понеділок обговорили ці невтішні результати й ухвалили відповідальне рішення, що вочевидь не сподобається скептикам, котрі заперечують наявність коронавірусу і його небезпеку. Фахівці рекомендували уряду заборонити будь-яку масову зустріч Нового року. Вони пропонують 31 грудня і 1 січня закрити всі ресторани та інші заклади, де серби зазвичай святкують цю подію, о 18.00. Обмежити цими днями роботу продовольчих магазинів -- до 20.00. Кризовий штаб попередив: якщо ці рекомендації буде проігноровано, то після бурхливої зустрічі Нового року слід очікувати нової хвилі заражень.  

У соціальних мережах триває гостра суперечка навколо пропозиції кризового штабу. Одні вважають, що його члени переборщили, рекомендуючи закрити ресторани перед новорічною ніччю, інші -- підтримують цю пропозицію, аргументуючи тим, що здоров'я людей важливіше, ніж заохочення нічних веселощів.