Просто дивовижно, хоча щороку литовці намагаються не повторюватися і шукають нові ідеї, але щоразу опиняються на першій сходинці.

На противагу торішній класичній ялинці нинішня виглядає дуже сучасно. Її висота 24 метри. Здається, що це трансформер, який складається з металевих частин, прикрашених гірляндами (а їх — аж чотири кілометри). Однак всередині інсталяції — традиційне дерево. І якою ви побачите ялинку, залежить від того, з котрого боку на неї подивитеся. Якщо ззовні, то вона здаватиметься металевою конструкцією, а всередині — затишною, домашньою, живою, прикрашеною шишками та ліхтариками.

За задумом авторів проекту, це символізує, що попри зміни в суспільстві, спричинені пандемією, різдвяний дух залишається незмінним.

Друге місце в рейтингу — за ялинкою, встановленою у Страсбурзі (Франція), третє — за празькою. Ці дерева є більш традиційні. Четверте місце віддали ялинці в швейцарському Базелі, яка здивувала довгим голим стовбуром. П’яте місце посіла ялинка в Тбілісі, оздоблена сяючими янголами. На шостому — кельнська красуня, яка згори має вигляд різдвяної зірки.

А от сьоме місце дісталося  Києву. Далі в першій десятці — Рим, Варшава та Відень. А загалом у рейтинг потрапило два десятки найкращих європейських різдвяних красунь.

Рейтинг найгарніших різдвяних ялинок Європи щороку складає туристична організація European Best Destinations. За кілька тижнів до Різдва вона рекомендує туристам, куди саме варто поїхати на зимові канікули, щоб якнайкраще відчути дух свята.

Фото Saulius Ziura (з сайту European Best Destinations).