Головний удар припав на хорватське місто Петриня, але відчули його також жителі Боснії і Герцеговини, Сербії, Словенії та навіть деяких міст Італії і Австрії.

Звісно, про жодні веселощі новорічної ночі й мови бути не могло. Адже землетрус забрав життя семи людей, у тому числі, 12-річної дівчинки, а ще десятки дістали поранення і опинилися з тяжкими травмами в лікарнях.

Мер міста Петриня Дарінко Думбович повідомив, що половина населеного пункту, де проживало 20 тисяч людей, перетворилася на руїни, і попросив у влади термінової допомоги для розбирання завалів. Уряд країни, крім кількох загонів рятувальників, направив в зону лиха більше 300 військовослужбовців, які й новорічної ночі не припиняли рятувальних робіт. Як повідомляють хорватські ЗМІ, на 1 січня їм вдалося дістати з-під завалів понад 30 осіб.

2 січня, оголошеного днем національної жалоби, вся країна вшанувала пам’ять загиблих від землетрусу.

Тим часом до Хорватії почала надходити гуманітарна допомога не тільки від найближчих сусідів, а й з Болгарії, Польщі, інших країн ЄС.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, в результаті серії підземних поштовхів постраждало багато будівель не тільки в Петрині, а й у Загребі. Зокрема, було пошкоджено й будівлю Посольства України в Хорватії. На щастя, ніхто з дипломатів нашої країни не постраждав.