Його епіцентр знову знаходився поблизу міста Петрина, що найбільше постраждало 29 грудня після першого поштовху силою в 6,2 бала. 

Як повідомило хорватське інформаційне агентство HINA, у понеділок уряд ухвалив рішення про оголошення режиму стихійного лиха в окрузі Сисак-Мославачка, деяких районах старого Загреба й округу Карловац.

«Сьогодні ми вирішили сформувати спеціальний штаб на чолі з віце-прем’єр-міністром Томом Медведем на додаток до вже існуючого штабу цивільного захисту», — цитує HINA слова прем’єр-міністра Андрея Пленковича, сказані на засіданні уряду. 

Спеціальний штаб не тільки координуватиме дії загонів рятувальників, а й розподілятиме гуманітарну допомогу, що надходить із інших країн, у тому числі й з України, визначати розмір збитків громадян для надання їм фінансової допомоги.

Регіональні видання зазначають, що новий поштовх налякав жителів Петрини, Загреба, Глини, де з’явилися нові завали. Не виключено, що не тільки постраждалим, а й багатьом з тих, хто пережили жах, коли земля зникає з-під ніг, знадобиться допомога психологів.