А своїм любителям подорожей міністр охорони здоров’я Єлена Боровинич-Божович повідомила, що з найближчої суботи знімаються всі заборони на пересування країною як на особистих автомобілях, так і громадським транспортом.

Скасування сурових заходів безпеки має розпочати процес поступової реанімації туристичної галузі, яка зазнала величезних збитків за час пандемії. Водночас міністр закликала співвітчизників не розслаблюватися і дотримуватися інших приписів епідеміологів — носити маски не тільки в закритих громадських місцях, а й у відкритих, де багато народу, а також дотримуватися соціальної дистанції.

До речі, в Чорногорії також жива традиція відзначати так званий Cтарий Новий рік. Тому влада заборонила масовий збір людей і будь-які святкування в ніч з 13 на 14 січня. І не тільки в закритих приміщеннях, а й на міських та сільських площах. Тому всі ресторани працюватимуть, як і раніше, лише до 8-ї години вечора. При цьому в них заборонили виступати музикантам і співакам, щоб не спокушати відвідувачів, які під «живу» музику починають танцювати. Одне слово, випили, закусили — і по домівках до телевізорів, щоб дивитися в тісному сімейному колі святкові концерти.