На деяких магістралях у північній частині країни було зупинено рух автомобільного транспорту, через обвал каміння у Родопах припинили ходити потяги єдиною вузькоколійкою у горах.

Очевидці повідомили, що в області Перник, жителі якої влітку страждали від нестачі води, річка Конська перетворилася на повноводний «Дунай». Вона затопила деякі ділянки доріг між селами, сільськогосподарські угіддя, а в селі Ярджиловці вторглася у 20 будинків. У місті Смолян дощові потоки спровокували сходження селю, який зніс будинок з 11 мешканцями - на щастя, загиблих немає. Виявилися переповненими й безліч водоймищ, тому, щоб запобігти лиху, з них терміново спускають воду. В Бургаській, Сливенській, Ямбольскій, Хасковській, Кирджалійській областях, що на південному заході країни, випала рекордна для січня кількість опадів на квадратний метр. А ось на гірськолижному курорті Пампорово вирувала заметіль із мокрим снігом. Вітер валив величезні сосни, які падали на припарковані автомобілі. Люди не постраждали, бо ураганний вітер пронісся над курортом нічної пори.

Синоптики на вівторок і середу оголосили про дію помаранчевого й жовтого коду попередження по всій країні. А також повідомили дві новини, як завжди, одну хорошу й одну погану. Почали з хорошої - дощі припиняться до четверга. А погана полягає в тому, що до кінця тижня температура по країні впаде з плюс 5 градусів до мінус 15. І всі річки на магістралях і вулицях міст перетворяться на ковзанки.