Нагадаємо, нещодавно було оприлюднено результати розслідування, які доводять, що політика отруїли препаратом «Новічок» співробітники ФСБ.

Але російська влада робить усе можливе, щоб не допустити повернення опозиціонера на батьківщину. Напередодні московське управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) заявило, що відомство «зобов’язано вжити всіх дій» із затримання опозиціонера, якого ФСВП обвинувачує в порушенні правил умовного покарання, що його присудили Навальному за так званою справою «Ів Роше». 11 січня ФСВП звернулася до суду із клопотанням про заміну умовного терміну Навального на реальний. 13 січня — в день, коли Навальний повідомив, що 17 січня має намір повернутися до Москви, стало відомо, що 29 грудня відомство оголосило його в розшук.

Підстави для затримання Олексія Навального є і в Слідчого комітету за порушеною наприкінці грудня кримінальною справою про шахрайство в особливо великому розмірі, повідомляє «Радіо Свобода». Цією справою влада Росії намагається припинити активність не тільки Навального, а й очолюваного ним Фонду боротьби з корупцією.