Чотири з них порушено після звернення до поліції громадян, які були обурені тим, що певні особи публічно закликали не виконувати вимогу влади дотримуватися карантину.

Як повідомила газета «Катімеріні», вони переконували: коронавірус — це вигадка, щоб тримати всіх у покорі, й існує він лише на радіо і телебаченні, а вакцинація від неіснуючого вірусу може не тільки зашкодити їхньому здоров’ю, а і є «відходом від правильної християнської віри».

Розслідування за іншими справами ведуть фахівці відділу з кіберзлочинів за поширення в Інтернеті фальшивих новин, у яких ставляться під сумнів масштаби поширення і ступінь небезпеки COVID-19. Поліція звернулася до модераторів соціальних мереж із проханням заблокувати акаунти підозрюваних, котрі поширювали недостовірну інформацію.

На захист вакцинації став і Синод Грецької православної церкви. В його повідомленні зазначено:

«У зв’язку з недостовірною інформацією Священний синод повторює, надто для тих, хто особливо чутливий до сценаріїв загроз і небезпек, заснованих на однобічній і неперевіреній, чи на журналістській інформації, переважно з

Інтернету, чи на різних упередженнях, що вакцинація — це не так богословське або церковне питання, як медично-наукове. Тому вакцинація є вільним особистим вибором кожної людини в спілкуванні з її лікарем, а щеплення не є відступом від правильної віри й життя».