Вони обговорили хід реформ у країні та інші питання, що стосуються євроінтеграції Косово, а також стан переговорного процесу з Белградом і боротьбу з поширенням коронавірусу. 

Як повідомило албанське інформаційне агентство Telegrafi, Османі подякувала владі Брюсселя за внесення Західних Балкан, у тому числі й Косово, до різних програм Євросоюзу з протистояння пандемії. В. о. президента вкотре нагадала представникові ЄС, що громадяни Косово очікують від Брюсселя лібералізації візового режиму, що дозволить їм безперешкодно подорожувати Європою. І заявила, що влада країни виконала всі поставлені ЄС умови для скасування віз. 

Але Давид Сассолі не погодився з цим твердженням. Уже після розмови з Османі на своїй сторінці у Твіттері він зазначив, що боротьбу з організованою злочинністю і корупцією в Косово не доведено до кінця. «Ми раді бачити, що Косово просувається шляхом реформ, який приведе його до благополучного майбутнього. Посилення боротьби зі злочинністю і корупцією наблизить вас до Євросоюзу та покращить життя всіх громадян. Євросоюз поруч, щоб підтримати вас».

Чимало європейських видань, коментуючи питання про безвізовий режим з Косово, зауважили: саме через його територію проходить балканський маршрут наркотрафіка, яким героїн, гашиш та інші наркотичні речовини потрапляють до країн Європейського Союзу. І запровадження безвізового режиму з Косово тільки полегшить «роботу» наркокур’єрів. 

Крім того, Османі попросила голову Європейського парламенту посприяти в тому, щоб деякі країни Євросоюзу змінили своє ставлення до Косово. Відмітаючи її дипломатичну риторику, слід зазначити, що представник Приштини закликала Сассолі «натиснути» на п'ятірку держав -- Грецію, Іспанію, Кіпр, Румунію, Словаччину, які донині категорично відмовляються визнавати незалежність Косово. Вони, як і раніше, вважають його сербським краєм. А без цього про жодне зближення з ЄС годі й мріяти. От тільки в Європейського парламенту немає ніяких важелів тиску на цю п'ятірку, котра не тільки не погоджується з наданням громадянам Косово безвізового режиму, а й з порога відмітає навіть натяки на його майбутнє членство в ЄС.