Та й на вулицях можна зустріти групи людей, які не дотримуються соціальної дистанції, і годі й казати про те, що деякі громадяни не припинили таємно збиратися на вечірки в приватних будинках. Щоб попередити появу третьої хвилі поширення COVID-19, уряд ухвалив рішення про підвищення штрафів для порушників сурових заходів безпеки з 300 до 500 євро.

Із трибуни парламенту прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс пояснив депутатам, що влада не дозволить людям, котрі зневажають приписами епідеміологів, піддавати ризику здоров'я інших. Він наголосив, що  вищі штрафи дадуть змогу також «підігріти економіку», бо в країні продовжують діяти два заходи для фінансової підтримки громадян. У січні й лютому уряд виплачуватиме допомогу тим, хто тимчасово не працює через обмежувальні заходи, а також покриватиме 80 видатків підприємців, які мають договори про оренду приміщень під офіси, крамниці та іншу господарську діяльність. 

Прем'єр повідомив, що уряд будь-якої миті готовий дати дозвіл на відкриття невеликих продовольчих магазинів, сувенірних крамниць у разі згоди на це Комісії з епідеміології. «Хочу, щоб усе було гранично ясно: будь-яке поновлення економічної діяльності має певний ризик, пов'язаний з новим поширенням коронавірусу. Поки цей процес перебуває під контролем держави й не чинить додаткового тиску на систему охорони здоров’я -- усе добре. Тому уряд стоїть перед важким компромісом», -- наголосив прем'єр. 

За даними Статистичного інституту Греції, тільки із січня по вересень минулого року всі фірми країни зазнали величезних збитків, які сягають 35 мільярдів євро. Зрозуміло, що більші штрафи не врятують економіку, але мають хоча б приструнити порушників.