Міста співпрацюватимуть у рамках проекту «Демократичне врядування у Східній Україні». Взаємини між двома містами налагоджуватиме Агентство розвитку Покровської громади.

Під час попередніх зустрічей представників муніципалітетів обох міст було погоджено, що Ольштин допомагатиме Покровську з розвитком платформи «Smart-City Покровськ» та посиленням місцевої демократії за двома напрямами. Йдеться, зокрема, про покращення можливостей бюджету участі та запровадження консультацій із громадськістю.

Днями відбулася чергова онлайн-зустріч представників Ольштина з посадовцями місцевої влади українських міст-партнерів, серед яких і Покровськ. Покровську громаду під час онлайн-спілкування представляли міський голова Руслан Требушкін і керівниця Агентства розвитку Надія Прасолова.

Сторони обговорили технічні аспекти співпраці та підготовку до підписання меморандуму про відносини. Було зосереджено увагу на питаннях залучення інвестицій для подальшого розвитку міста, на механізмах заохочення громадян до участі в конкурсах проектів та посилення громадської активності.

«Місто Покровськ бачить себе як «Smart-City». Ми готові співпрацювати в цьому напрямку й будемо вдячні за підтримку та допомогу в реалізації розвитку проектів. Упевнений, що разом ми зможемо отримати корисний досвід та результат, — зазначив міський голова Руслан Требушкін. — Покровська громада робитиме всі необхідні кроки, аби місто вийшло в лідери змін та перетворень».

Міський голова наголосив, що Польща має великий досвід розвитку завдяки реформі децентралізації. Покровська громада, створена в жовтні минулого року, прагне скористатися цим багатим досвідом, аби розвиватись швидше та ефективніше.