Стан їхнього здоров’я задовільний. Про це повідомило в Твіттері Посольство України в Туреччині й подякувало за допомогу лікарям, а також губернаторству міста Бартина.

Наші моряки також подякували за порятунок екіпажу корабля берегової охорони. «Велике спасибі вам від себе та від наших сімей за порятунок. За те, що, ризикуючи власним життям у небезпечних та нестерпних умовах, ви нас врятували», — звернулися моряки до рятувальників, які відвідали їх у лікарні, повідомляє Укрінформ.

За словами командира екіпажу корабля берегової охорони Онура Астсубайа, нашим морякам дуже пощастило, що човен берегової охорони знаходився поруч. «З метою захисту човна від негоди нас направили до Бартина. Тому ми змогли до вас оперативно дістатися», — сказав Онур Астсубай. Він розповів, що витягували людей з води, кидаючи їм рятувальне коло. Через високі хвилі кораблю доводилося маневрувати й витягнути одну людину вдавалося не одразу, а після 3—4 маневрів.

За інформацією МЗС України, станом на 7.00 19 січня під час проведення пошуково-рятувальних робіт було знайдено тіла трьох членів екіпажу (з них двох громадянин України).