Штаб Навального оголосив про підготовку до великих мітингів 23 січня на знак протесту проти арешту Олексія Навального. Про це повідомив у Твіттері керівник мережі регіональних штабів Леонід Волков.

До речі, сам Волков замість Навального вчора взяв участь у спеціальних парламентських слуханнях Парламентської асамблеї Ради Європи, організованих Комітетом з питань юстиції та прав людини. Їх темою стало отруєння опозиціонера. Прикметно, що представники російської делегації у ПАРЄ відмовилися брати участь у цих слуханнях.

Нагадаємо: О. Навального затримали 17 січня одразу після прильоту до Москви. Літак, яким він летів, нібито з технічних причин приземлився не в аеропорту «Внуково», де його чекали прихильники, а в «Шереметьєво». У «Внуково» було затримано понад 60 чоловік.

Водночас українські аналітики застерігають, що справа Навального може бути не такою однозначною для України. Так, дипломат Костянтин Єлісєєв у своєму Телеграм-каналі, зокрема, вказує, що «Москва зробить усе, щоб новими й новими подібними справами максимально відволікти увагу від інших незручних їй тем. Використати їх як розмінну монету». «Не можна дозволити, щоб українська боротьба опинилася в умовній «тіні Навального», — зауважує К. Єлісєєв.