Уже зараз Вашингтон нагадує фортецю: війська Національної гвардії з усієї країни спрямовані до столиці, щоб запобігти повторенню заворушень 6 січня, жертвами яких стали кілька людей. Тоді кілька тисяч прихильників Дональда Трампа штурмом взяли Капітолій. На вулицях міста з’явилися барикади, аби контролювати прохід людей та проїзд автівок, а територію навколо будівлі Конгресу обнесли металевим парканом із колючим дротом. До 24 січня в місті діятиме режим надзвичайного стану.

Напередодні ФБР випустило попередження про можливі марші озброєних прихильників Трампа в столицях усіх штатів, тож усюди оголошено підвищену готовність.

Продовжує додавати масла у вогонь й президент Дональд Трамп. Він уже заявив, що не братиме участі в інавгурації і планує вранці 20 січня вилетіти до Флориди. Він стане єдиним президентом за півтора століття, який не братиме участі в інавгурації свого наступника, і четвертим в історії, який цього не зробив.

Посольство України в США повідомило, що всі іноземні країни на інавгурації 46-го президента будуть представлені на рівні послів. Тож нашу державу офіційно представлятиме посол України в Сполучених Штатах Володимир 
Єльченко.

«Інавгурація президента — це спеціальна церемонія в США, яка точно не пов’язана із зустрічами з іноземними лідерами. Для цього існують окремі офіційні візити», — пояснив В. Єльченко в коментарі Укрінформу.