Адже досі параліч, зумовлений такою травмою, вважається невиліковним. Але, за повідомленням британського наукового журналу Nature Communications, учені, ймовірно, досягли прориву в цій сфері.

В експериментах із паралізованими мишами співробітникам кафедри клітинної фізіології Рурського університету, що в Бохумі, вперше вдалося відновити здатність тварин знову рухатись.

Головним засобом є білок гіпер-інтерлейкін-6, який стимулює регенерацію нервових клітин, а також те, в який спосіб він уводиться тваринам, розповідають німецькі дослідники у Nature Communications. Хоча поки що питання: «Чи зможуть інваліди отримати нову надію завдяки цьому результату?» потребує подальшого дослідження.

Тим часом команда фахівців, що її очолює Дітмар Фішер, нині працює над вивченням того, чи має гіпер-інтерлейкін-6 позитивний вплив на мишей, якщо після травми минуло лише кілька тижнів?

«Нині цей аспект буде особливо актуальний для використання людьми, — зазначив Фішер. — Тож ми починаємо нові наукові дослідження та пошуки можливих варіантів. У подальшому вони мають показати, чи ці нові підходи можливо перенести на людей».

Берлін.