Цього разу приводом для вислання дипломата став не шпигунство.

Як повідомив новинний телеканал Ora News, у ноті МЗС зазначається, що з квітня 2020 року, коли було запроваджено заборону на пересування  країною, обов’язкове носіння захисних масок, дипломат безліч разів порушував ці вимоги. Сигнали про це не раз надходили до різних органів, на які покладено функції контролю за дотриманням обмежувальних заходів. Відповідальні співробітники МЗС зверталися до посла з настійним проханням вплинути на дипломата, щоб той виконував приписи епідеміологічних служб. Посол з розумінням сприйняв прохання, але й після цього Кривошеєв неодноразово демонстрував, що розпорядження уряду йому не указ.

У ноті МЗС  наголошується, що уряд країни прагне до зміцнення дружніх відносин із РФ і висловлює жаль у зв’язку з тим, що реалізації доброї волі обох сторін зашкодили дії окремого представника дипломатичного персоналу в Тирані.

Представник посольства Росії того самого дня заявив албанським журналістам, що оголошення його колеги персоною нон ґрата не має під собою жодних підстав. Зі свого боку він обвинуватив МЗС Албанії в порушенні дипломатичної етики, оскільки відомство вказало в прес-релізі ім’я та прізвище співробітника посольства. А МЗС РФ пообіцяло, що вислання російського дипломата не залишиться без відповіді.