Влада країни під тиском Європейського Союзу розмістила їх у п'ятьох таборах, умови проживання в яких не відповідають жодним санітарним нормам. Понад дві тисячі вихідців із країн Азії, Африки та Близького Сходу самовільно захопили покинуті будівлі поблизу міста Біхач, що в безпосередній близькості від кордону з Хорватією. Це місце так вабить мігрантів, що вони розбили бівуаки навіть у лісі, де постійно палять багаття, на яких готують їжу й зігріваються під час сильних морозів. У таборах, де поселилися мігранти, часто виникають бійки за зручніші й тепліші місця, за їжу від благодійних організацій.

Минулої середи черговий конфлікт між окремими групами нелегалів спалахнув у центрі «Блажуй», що поруч зі столицею БіГ Сараєво, у якому розміщено понад 3 000 мігрантів різної національності. Він переріс у побоїще із застосуванням ножів, биток тощо. Щоб примирити його учасників, у «Блажуй» виїхали кілька поліцейських нарядів, а також співробітники боснійського відділення Міжнародної організації у справах біженців при ООН. Але нелегали не підкорися їхнім вимогам і чинили «миротворцям» затятий опір. Вони перевернули кілька автомобілів, у результаті чого двоє поліціянтів і співробітник агентства дістали поранення. Поліцейським довелося викликати підкріплення, щоб утихомирити розлючених біженців. Після цих розбірок жителі району, де розташований табір «Блажуй», зажадали від влади негайно переселити мігрантів в інше місце - подалі від їхніх будинків.

Улітку минулого року масова бійка між мігрантами виникла в центрі тимчасового утримання «Мірал», біля міста Велика-Кладуша, поруч із хорватським кордоном. Тоді понад 100 осіб били одне одного, трощили вікна й меблі та чинили опір поліції. Поліція заарештувала більш як 20 ініціаторів бійки, шістьох з яких потім було насильно видворено з країни.

Фото DW