- У той час, - пригадує Стів, - я переживав дуже складний період свого життя. Після перенесеної онкологічної операції та реабілітації опинився вдома сам на сам. Родини не мав, друзі займалися своїми справами. Тоді вирішив не сидіти в чотирьох стінах, а поїхати волонтером в одну з країн, де діти потребують допомоги та уваги.

Так Стів опинився у Черкасах. Дні, проведені разом з вихованцями дитячого будинку, волонтер запам'ятав на все життя. Він розповідав дітям про свою країну, навчав англійських пісень та ігор, грав з ними у шахи та шашки, ходив у похід до лісу. Доброзичливість та щирість іноземця привернули до нього не лише дітвору, а й вчителів та вихователів дитбудинку. Стіва запрошували приїжджати ще.

На жаль, здоров'я не дозволило Стіву більше мандрувати. Проте волонтерство він не полишив. Постійно підтримує зв'язок з благодійною організацією, яка опікується сиротинцями. Щозими, упродовж останніх дванадцяти років, надсилає поштою до Черкас святкові пакунки з солодощами для малечі, позбавленої батьківського піклування.

- Я ретельно підбираю асортимент ласощів, - ділиться Стів. - Упаковую в торбинки-чобітки або яскраві обгортки, підписую. Роблю це з любов'ю. Хочу, щоб діти попри далекі відстані відчули моє тепло і турботу про них.

Вихованці черкаських дитячих будинків нині готують надіслати «дядечку Стіву» свої подяки - різноманітні малюнки із сердечками.

Фото з архіву Стіва ШПРОТТА.