Це, на думку політиків і експертів, не може організувати боротьбу з коронавірусом, навести лад у лікарнях, пристосованих для лікування пацієнтів із цим діагнозом.

Ситуацію загострила пожежа в Національному інституті інфекційних захворювань (НІІЗ) у Бухаресті, де було розгорнуто ковідний госпіталь. Унаслідок пожежі загинуло п’ять осіб, ще п’ять — після переведення до інших лікарень. Загалом евакуювали й перевезли в інші клініки міста 120 хворих.

У суботу, наступного дня після трагедії, близькі й друзі хворих організували марш протесту, який підтримала опозиція. Протестувальники пройшли від будівлі міністерства охорони здоров’я до НІІЗ і вимагали негайної відставки міністра охорони здоров’я Влада Войкулеску. Як повідомило інформагентство Agerpres, вони нагадали владі, що це не перша трагедія, що сталася у відділенні, де лікували пацієнтів з COVID-19. У листопаді минулого року пожежа відбулася в реанімаційному відділенні окружної лікарні в місті Пятра-Нямц. Але трагедія не стала для влади уроком, за що вона має нести відповідальність.

Міністр охорони здоров’я скликав прес-конференцію, на якій заявив, що опозиційним силам дуже вигідно політизувати трагедію. Він попередив, що не піде у відставку, бо не відчуває своєї прямої вини в пожежі. Міністр так і не назвав її причину, пославшись на те, що результати розслідування будуть відомі лише наприкінці наступного тижня.