Цю новину повідомило чимало тутешніх ЗМІ, зокрема видання Bild.

Ан-2 — поршневий однодвигунний біплан з розчалочним крилом, був на озброєнні в усіх країнах колишнього Східного блоку. Одні називали його ласкаво «Аннушкою», інші поблажливо «кукурудзником». Тепер ось німецький підприємець придбав «ветерана» всього за п’ять тисяч євро, але заробити на ньому планує значно більше.

Ерік Герберт розповів, що нині літак частинами перевозять у місто. Поки що прибув лише фюзеляж, котрий тимчасово припаркували поблизу місцевої пожежні — тільки там для нього знайшлося достатньо місця. А коли в середині лютого сюди доправлять усі частини, то з допомогою крана його перемістять на постійне місце «мешкання» — у двір власного будинку Герберта.

Чи складно було придбати літак? За словами нового власника, певні проблеми були, зокрема на етапі отримання необхідних дозволів. Це тому, що місцеві органи влади не знали, як саме класифікувати літак, коли він розташується біля приватного будинку: вважати його житловим кузовом транспортного засобу, садовою альтанкою, укриттям чи макетом? Але нині всі дозволи отримані, то можна розпочинати його переобладнання в апартаменти для відпочинку.

Зовні літак залишиться без змін. Навіть пропелер буде обертатися. Для цього замість авіадвигуна встановлять електропривод. Ерік розповів журналістам, що давно виношував ідею заробляти саме в «парі» з літаком. Адже цей радянський легкий багатоцільовий літальний апарат може застосовуватися як сільськогосподарський, спортивний, транспортний, навчальний, пасажирський. Але ентузіаст вигадав для нього іншу, незвичну роль — сімейного міні-готелю. За проектом, салон буде переобладнано на двокімнатні апартаменти з кухнею, а кабіну пілота відновлено, після чого вона набуде первісного вигляду — як в оригіналі.

Власник літака сподівається, що вже з літа готель прийматиме постояльців. Ніч у ньому обійдеться їм у 399 євро.

Берлін.