За словами голови відділення Василя Сидора, тепер усі громади рівні та мають прямі міжбюджетні відносини. Саме це має тісно об’єднувати і голів, щоб їхні вимоги були почуті центральними органами влади. До того ж влада на місцях не протиставляє себе уряду, а лише хоче спільно розв’язувати всі проблеми.

Однак на місцях необхідна фінансова підтримка для того, щоб бюджети могли покривати витрати на делеговані державою повноваження, зокрема такі як пільговий проїзд тощо. Актуальними для громад Хмельниччини залишаються такі питання, як фінансування освіти та медицини, сплата пайової участі забудовниками та реформи, які стосуються роботи органів місцевого самоврядування.

Голови не оминули і таку болючу тему, як підвищення тарифів. За словами хмельницького міського голови Олександра Симчишина, поки що важко йде процес співпраці з урядом, довготривалим виявився процес узгодження меморандуму про співпрацю. А тим часом міське самоврядування повинно мати гарантії того, що місцеві бюджети не постраждають.

Члени АМУ висловили готовність співпрацювати і з районними та обласною радами, адже всі органи місцевого самоврядування об’єднує одна мета — забезпечення добробуту всіх громад.

Фото Хмельницького відділення АМУ.