На замовлення видання соціологічне агентство «Сова Харіс» провело в останні чотири дні січня опитування населення, яке показало: більшість болгар, як і раніше, довіряють правлячій коаліції, до якої партія ГЄРБ запросила депутатів від «Об'єднаних патріотів». 

Але 10 лютого стало зрозуміло, що партії ВМРО і «Національний фронт порятунку Болгарії», які входять до коаліції «Об'єднані патріоти», вирішили брати участь у майбутніх виборах самостійно. Із них тепер тільки ВМРО може подолати чотиривідсотковий поріг. За цю партію готові проголосувати 4,4 відсотка респондентів. А першою політичною силою в країні залишається партія ГЄРБ, очолювана прем'єр-міністром Бойко Борисовим, за яку голосуватимуть 27,1 відсотка.

Другою політичною силою залишиться Болгарська соціалістична партія, яка на цей момент дістала підтримку 24,8 відсотка респондентів. Опитування показало, що партія  Рух за права й свободи (РПС), яка представляє інтереси турецької меншини, не зможе утриматися на третьому місці, на якому в політичному рейтингу перебувала багато років. За популярністю її зараз випереджає нова партія «Є такий народ», що її за прикладом Володимира Зеленського створив  телевізійний шоумен Славі Трифонов. Сподівання болгар на те, що новачок у політиці зможе щось змінити в парламенті й країні, дуже великі - і за Трифонова готові голосувати 15,3 відсотка опитаних. А за вічно третій РПС - лише 9,3 відсотка. 

Ще дві нові політичні сили мають шанс отримати місця в парламенті. Це партія колишнього омбудсмена Маї Манолової «Встань.БГ» (4,7 відсотка) і партія екс-міністра правосуддя Христо Іванова «Так, Болгарія» (4,1 відсотка), котрі різко критикують уряд і клянуться, що зможуть усе змінити в країні на краще. Поки що їм вірять.

Газета «Труд» зазначає: переможцям парламентських виборів знову доведеться шукати коаліційних партнерів для створення більшості у вищому законодавчому органі та формування уряду. Але в усіх партій ще є резерв. Бо 22,4 відсотка опитаних громадян ще не вирішили, за кого голосуватимуть 4 квітня, а 14 відсотків заявили соціологам, що взагалі не збираються йти на виборчі дільниці. З ними у передвиборну кампанію й будуть активно «працювати» всі партії.