Пандемія пандемією, але мріяти про закордонні подорожі вона не може заборонити. Організатори рейтингу назвали 15 найцікавіших об’єктів, які варто побачити туристам. З-поміж них домінують міста. Після Браги називають Рим, Флоренцію, на шостому місці Париж. У переліку є також окремі території, наприклад, Канарські острови, острів Капрі, долина річки Соча у Словенії з її незвичним синьо-зеленим кольором…

Треба було бачити вираз обличчя мера Браги Рікарду Ріу, який повідомляв про перемогу в рейтингу його рідного міста. В сюжеті місцевого телебачення він говорив з неприхованою радістю: «Визнання наповнює мене і кожного нашого мешканця гордістю. Безперечно, це позитивно позначиться на туризмі упродовж наступних років, а отже, і на економіці міста та країни загалом».

У цьому місті, розташованому на півночі країни, неспроста побутує вислів: «Брага молиться Господу…» Місто називають релігійною столицею Португалії, релігійним центром нації. Тут так багато соборів, храмів, монастирів, святилищ, що інколи можна почути: Брага — це португальський Рим.

Зокрема, місцем поклоніння паломників є санктуарій Бон-Жезуш-ду-Монті, розташований на високій горі. Це комплекс споруд, у центрі якого храм Бон-Жезуш. Щоб піднятися до нього, треба пройти 14 місць, що символізують дорогу Христа на Голгофу. В каплицях встановлено скульптури Господа, сцени Христових страстей. У середмісті привертає увагу величний кафедральний собор, заснований ще в 1071 році. Щорічно напередодні Великодня вулиці міста наповнюються урочистими релігійними процесіями.

У Бразі є ще один дуже символічний знак для нас, українців. Виготовлений з білого мармуру у формі свічки у пам’ять про жертв Революції Гідності і загиблих у війні на Донбасі. Його встановили з ініціативи і за кошти української громади.

рочисте відкриття відбулося у жовтні 2016 року. «Слава загиблим Героям Майдану і воїнам за незалежність України. Герої не вмирають!» — ці слова викарбувані двома мовами, українською і португальською. Влада виділила місце в центральному парку міста. У відкритті брав участь заступник мера Браги.

Брага.