За розпорядженням уряду ще в двох регіонах країни було запроваджено повний локдаун. На другому за величиною після Криту острові Евія та в області Ахая (північний захід півострова Пелопоннес) від суботи почали діяти такі самі заходи, як у столичній області Аттика.

З дому тут можна виходити тільки після відправлення смс-повідомлення і отримання відповіді на нього. Закрито всі магазини, крім продовольчих, припинено заняття в школах. Незадоволеним пояснили, що це - не примха влади, а крок, необхідний для збереження здоров'я і життя людей літнього віку, а також тих, хто хворий на діабет, гіпертонію, онкологічні недуги, тобто входить у групу ризику. Громадян закликали потерпіти до 22 лютого. Якщо до цього часу крива захворювань почне стійко знижуватися, то регіони повернуться до звичного укладу життя.

ЗМІ повідомили, що з понеділка в столиці почала працювати перша черга ультрасучасної мегастанції із вакцинації від коронавірусу. Її створили на території величезного виставкового центру Helexpo, де під центр вакцинації виділили 3000 квадратних метрів. У суботу центр відвідав прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс. Тут обладнано 96 маніпуляційних кабінетів, із яких 48 уже 15 лютого прийняли перших бажаючих прищепитися від коронавірусу. Також є кабінети для клінічного обстеження і палата для тих, хто після вакцинації почуватимуться зле.

Передбачено, що в лютому пропускна спроможність центру вакцинації становитиме 2400 людей на день, а після пуску другої черги - досягне 5760. За один місяць тут зможуть вакцинувати до 150 000 осіб. Центр працюватиме від понеділка по суботу по 12 годин на день - з 8.00 до 20.00. За необхідності час прийму громадян може бути подовжено. Зараз на обслуговування одного пацієнта приділяється по 15 хвилин. Своєї черги ті, хто прийшов на вакцинацію, чекатимуть у спеціальному залі, який постійно дезінфікується і де створено умови для дотримання соціальної дистанції.

Прем'єр-міністр висловив задоволення тим, як обладнано центр вакцинації, і організацією його роботи. Він закликав громадян не вірити неправдивій інформації про те, що вакцинація шкодить здоров'ю. І нагадав, що він і президент країни одними з перших зробили щеплення проти COVID-19.

Міністерство цифрового управління розробило інструкцію із запису на прийом для вакцинації проти коронавірусу. Вона передбачає, що всі бажаючі мають зареєструватися на онлайн-платформі за тиждень до початку вакцинації своєї вікової групи, а потім отримати текстове повідомлення про час прийму в центрі вакцинації найближчому до їхнього місця проживання. Хто не має можливості подібної реєстрації, повинен записатися на прийом через аптеки чи центри обслуговування громадян при районних адміністраціях.

Громадянам країни вже повідомили, що підійшла черга вакцинування двох нових вікових груп. За рекомендацією медиків, людям віком від 60 до 64 років буде зроблено щеплення вакциною AstraZeneca, а від 75 до 79 років - Pfizer.