Грає «Брюгге».

Їх із особливим нетерпінням чекають і команди, і вболівальники.

Суперник киян «Брюгге» впевнено лідирує у чемпіонаті Бельгії, маючи 13 очок переваги над найближчим переслідувачем «Антверпеном». Щоправда, матч 26-го туру через непридатність поля лідер не зіграв на виїзді проти «Шарлеруа».

Натомість кияни того дня виграли зустріч свого чемпіонату проти «Олімпіка» (3:1).

У понеділок «Брюгге» зіткнувся із серйозною проблемою. Із симптомами коронавірусу на самоізоляцію терміново відправили півоборонця Шарля Де Кетеларе, повідомило видання Nieuwsblad.be.

За інформацією джерела, подібні симптоми почали з’являтися і в інших представників клубу. Того самого дня команда у повному складі провела тестування.

А вчора «Брюгге» отримав невтішні результати тестування на COVID-19. Повідомляється, що серед заражених опинився весь тренерський штаб бельгійців на чолі з Філіппом Клеманом.

Також позитивні тести у гравців Стефано Денсвіла, Матея Мітровича і Ганса Ванакена. Результат тесту Шарля Де Кетеларе виявився негативним, він полетить до Києва.

«Брюгге» підтверджує, що всі гравці і співробітники клубу з позитивними результатами тестів перебувають на карантині в Бельгії. До Києва вирушать Рік Де Міл і його помічник Тім Смолдерс, які тренують другу команду.

***

Після суботнього поєдинку проти «олімпійців» футболісти київського «Динамо» не отримали вихідного. Мірча Луческу попросив команду з розумінням поставитися до важливості наступної зустрічі в Лізі Європи, після чого всі гравці вирушили на базу.

Є інформація, що шанси травмованого центрального оборонця Іллі Забарного зіграти проти «Брюгге» мізерні.

Тим часом «Динамо» зробило кілька змін у заявці на матчі Ліги Європи. До списку Б додані Данило Скорко, Вікентій Волошин, Владислав Ванат і Кирило Попов. Натомість зі списку зникли Клейтон (травмувався) і Георгій Цитаїшвілі (пішов до оренди).

Заявка Б. Воротарі — Руслан Нещерет, Валентин Моргун; оборонці — Данило Скорко, Денис Попов, Віталій Миколенко, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Костянтин Вівчаренко; півоборонець — Вікентій Волошин; нападники — Владислав Ванат, Кирило Попов.

***

«Шахтар» завтра зіграє в Тель-Авіві проти «Маккабі». Зрозуміло, що команді Луїша Каштру «суха» нічия з «Колосом» настрою не додала. Але про неї варто забути. І налаштовуватися на протистояння з ізраїльтянами.

Хоча все-таки цікаво ознайомитися з коментарем зустрічі «Шахтаря» проти ковалівців колишнього оборонця «гірників» і збірної України В’ячеслава Шевчука:
«Як на мене, було складно грати і «Динамо» з «Олімпіком», і «Колосу» з «Шахтарем» на такому газоні. Що вдієш, у таких кліматичних умовах живемо. Однак будь-що потрібно починати чемпіонат, цей матч був потрібен «Шахтареві».

Що завадило «гірникам» перемогти? Хороша організація гри «Колоса» в обороні та схема 4-4-2. Команда була відмінно організована, добре виходила у швидкі атаки, а «Шахтарю» не вдалося створити потрібну кількість моментів, щоб виграти цей матч.

Я був присутній у Туреччині на зборах і кілька матчів бачив наживу. У «Шахтаря» нині чималі проблеми в центрі оборони. Майже всі гравці центральної осі в захисті мають непереконливий вигляд.

Щоправда, потроху почав прогресувати Вітао. У парі з ним я бачу Матвієнка. Не знаю, що сталося з Корнієнком, він начебто відновився.

Хотів би привітати з поверненням Ісмаїлі. Це дуже важливий виконавець для «Шахтаря». Сподіваюся, що він швидко набере кондиції та виступатиме. Але щодо основної центральної пари в обороні, то для мене це Матвієнко і Вітао».

***

А «Маккабі» в матчі чемпіонату Ізраїлю обіграв на виїзді «Хапоель» (Кфар-Саба) — 1:0.

Команда виграла шостий поспіль матч у національній першості. І лідирує в турнірі. А повна безпрограшна серія «Маккабі» становить уже 14 матчів.

Фото ФК «Брюгге».