До програми заходу, в якому брали участь майже два десятки команд аматорів, Українська хокейна ліга (УХЛ) організувала традиційне «Тренування із зіркою».
Майстер-клас для учасників провів чотириразовий чемпіон України, капітан національної збірної, учасник 12(!) чемпіонатів світу, а нині спортивний директор УХЛ, дипломат за освітою Олександр Побєдоносцев (на знімку ліворуч).

Під час відкритого майстер-класу учасники виконали серію вправ на поліпшення технічних навичок, катання, володіння ключкою й отримали цінні професійні поради. Також Олександр Вікторович допоміг «учням» поліпшити техніку і розповів про секрети майстерності.

Спортивний директор УХЛ зізнався, що вперше проводить майстер-клас із аматорами:

«Я вперше тренував аматорів, для мене це теж новий і цікавий досвід. Отож думаю, що і учасники, і ми, тренери, змогли винести для себе цінний урок.

Хлопці тренуються, стараються, ставлять нам дуже багато запитань. Їх дуже цікавить хокей і технічні нюанси. Зокрема, як правильно кидати чи виконувати буліт.

Думаю, що такі заходи важливі не тільки для хокею, а й для всіх видів спорту. Це здорово, коли досвідчені професіонали допомагають аматорам і дають їм можливість реалізувати себе на цьому етапі».

Підтримав «Тренування із зіркою» і гравець місцевого баскетбольного клубу Суперліги «Тернопіль» Олександр Тищенко, який провів символічне вкидання шайби в матчі за перше місце «Ternopil Hockey Classic-2021».

Фото УХЛ.