Навчальну лабораторію-кондитерську відкрили в Мукачівському центрі професійно-технічної освіти. Загалом тут готують спеціалістів з 11 професій: електрогазозварник, столяр, швачка, перукар, слюсар з ремонту автомобілів тощо. На модернізацію матеріально-технічної бази цього профтехзакладу з обласного бюджету виділено 230 тисяч гривень.

— Професія кондитера — надзвичайно затребувана на Закарпатті, адже маємо багатовікові кулінарні традиції. Упевнений, із сучасним обладнанням навчитеся готувати справжні кулінарні шедеври, а ринок праці отримає професіоналів своєї справи, — звернувся до учнів заступник голови ОДА Іван Качур.

На сьогодні тут навчаються 896 учнів. Навчально-виробничий процес забезпечують 217 педагогів і техпрацівників. В училищі обладнано майстерні та лабораторії. При закладі працюють гуртки з кондитерського, деревообробного напрямків та художньої самодіяльності.

В області вже запрацювали шість модернізованих навчально-виробничих майстерень у чотирьох профтехзакладах, повідомили «Голосу України» у прес-центрі ОДА. Щоб там встановити нове обладнання, з обласного бюджету виділено майже сім мільйонів гривень.

Ужгород.

На знімку: з таким обладнанням приємно працювати і навчатися.

Фото прес-центру облдержадміністрації.