«Барселона» (Іспанія) — ПСЖ (Франція). 1:4. Барселона. «Камп Ноу». Голи: Мессі, 27 (п) — Мбаппе, 32, 65, 85, Кен, 70.

«Барса» фактично в першому матчі плей-оф позбулася шансів на продовження боротьби в турнірі. Таку історію з тим самим ПСЖ каталонці вже проходили. Вони програли (0:4) в Парижі. А потім вдома зробили, здавалося, неможливе (6:1).

Але тепер «Барселона» поступилася на своєму полі. І ця команда не має вигляд здатної на диво. ПСЖ переконливо і заслужено переграв суперника. Хоча рахунок відкрили господарі, реалізувавши пенальті після стартового надто акуратного відрізка зустрічі.

Далі футбол став відкритішим і гострішим. Небезпечніше діяли парижани, які ще до перерви зрівняли рахунок. А в другому таймі ПСЖ уже тотально домінував у створенні гостроти й організації гри. Мбаппе (на знімку в центрі) в результаті оформив хет-трик. Ще раз відзначився Кен.

Усі ті голи показали, яка слабка організація оборони нинішньої «Барселони». Та й в атаці, варто було гостям прикрити Мессі, як «Барса» виявилася фактично безпорадною.

«РБ Лейпциг» (Німеччина) — «Ліверпуль» (Англія). 0:2. Будапешт (Угорщина). «Пушкаш Арена». Голи: Салаг, 53, Мане, 58.

Перший тайм був досить рівний. Але «Лейпциг» поступово здавав, в обороні почав діяти гірше. Після перерви кілька грубих помилок призвели до того, що англійці завдали подвійного удару. Салаг і Мане забили два схожі голи.

Однак німців списувати з рахунку не можна. Адже нині «Ліверпуль» нестабільний і на домашньому «Енфілді» може організувати собі проблеми.

Ніби «Ліверпуль» уже однією ногою в чвертьфіналі, але його суперник дуже небезпечний. Він неодмінно старатиметься взяти реванш.

«Лейпциг» створював непогані моменти. Якби воротар Аліссон не врятував англійців на старті другої половини зустрічі, коли Нкунку мав чудову нагоду забити, все могло б розвернутися у зовсім іншому напрямку. Отже, трохи інтриги залишилося.

Фото uefa.com