«Маккабі» (Ізраїль, Тель-Авів) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 0:2. Голи: Патрік, 31, Тете, 90+3.

«Маккабі»: Тененбаум, Жералдеш, Ернандес, Тібі, Саборіт, Глазер, Рікан (Голаса, 63), Дор Перец, Бітон (Озез, 46), Пешич (Герреро, 85), Бен-Хаїм 2 (Блекмен, 63). Тренер — Патрік
ван Леувен.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Кривцов, Вітао, Матвієнко, Степаненко, Соломон (Тете, 73), Марлос (Майкон, 77), Патрік (Маркос, 89), Тайсон (Коноплянка, 77), Мораес (Фернандо, 88). Тренер — Луїш Каштру.

Рефері — Франсуа Летекс’є (Франція).

Тель-Авів. «Блумфілд». Без глядачів. 10 градусів.

Перевага «Шахтаря» в класі була помітна вже з перших хвилин поєдинку. Але господарі опиралися, діяли сміливо й активно. На це, зрозуміло, витрачалося чимало сил. Тому гості ближче до перерви перетворили ігрову перевагу на матеріальну.

Комбінацію почав Марлос, який зробив передачу в район лівого краю карного майданчика. Звідти Матвієнко в дотик прострілив у центр, а Патрік (на знімку) довершив справу ефектним ударом зблизька у ближній кут.

А от після перерви гра вирівнялася. Гостям, щоб утримати мінімальну перевагу, довелося добре попрацювати. І лише в доданий час «гірникам» вдалася друга результативна атака. Її розіграли футболісти, котрі вийшли на заміну. Фернандо вивів на ударну позицію Тете, який влучно пробив низом.

Коментар Луїша Каштру:

«Перший тайм хороший, забили гол. Другий був збалансованішим, з нашою перевагою наприкінці. Нас цікавила перемога й отримання переваги перед другим матчем. Ми обіграли команду, яка 10 матчів не програвала, діяла успішно в своєму чемпіонаті. Заслужена перемога.

Гол Патріка — результат награної комбінації. Половину шляху пройдено, у нас є перевага. Краще було б виграти 3:0, але ми задоволені тим, що маємо».

Отже, «Шахтар» здобув перемогу з перевагою в два м’ячі. І тепер за тиждень у Києві «гірники» почуватимуться досить упевнено.

Фото ФК «Шахтар».