У результаті величезні частини двигуна впали на житловий район міста, зокрема, у подвір’я одного з будинків. На щастя, ні на землі, ні в повітрі ніхто не постраждав. Окрім того, й літаку вдалося зробити аварійну посадку.

Національна рада з безпеки транспорту (NTSB) вже заявила, що попереднє дослідження літака свідчить: ушкодження відбулися майже винятково в правому двигуні. Передусім йдеться про ушкодження обшивки та декілька зламаних лопатей.

Саме уламки останніх, зазначають у відомстві, й спричинили аварію, повідомляє DW.

Проте компанія Boeing рекомендувала авіалініям призупинити експлуатацію літаків 777 моделі, на яких встановлені такі ж двигуни, як і той, що вибухнув. Таку заяву у компанії зробили ввечері, 21 лютого. Зазначається, що рекомендація стосується літаків, на яких встановлено двигуни Pratt & Whitney PW4000. Авіавиробник радить тимчасово відмовитися від їх експлуатації до того, як американський авіаційний регулятор розробить відповідний протокол вивчення проблеми. За даними Boeing, на момент аварії активно використовувалися 69 літаків цієї модифікації. Ще 59 повітряних суден із цими двигунами перебувають на стоянках після того, як попит на перельоти впав внаслідок пандемії COVID-19. При цьому модифікації з двигунами Pratt & Whitney PW4000 вважаються застарілими та менш економічними. Більшість авіакомпаній поступово виводять їх зі свого флоту.