Уперше їх установили після того, як у січні 19180-го було проголошено державну самостійність Української Народної Республіки. Османська Держава обмінялася з нею дипломатичними місіями.

Як повідомило «Анадолу» нинішній посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере, турецьким дипломатам за допомогою українських колег удалося завдяки архівам відшукати будівлю, де в Києві перебувала перша дипломатична місія Османської держави. І за сприяння міської влади столиці України на ній було відкрито меморіальну дошку.

«Її встановленням ми хотіли показати Україні, Туреччині й усьому світу, що наші країни дізналися одна про одну не після розпаду Радянського Союзу. Наші дипломатичні відносини мають глибше коріння і були відновлені 3 лютого 1992 року, тобто нараховують 100-літню історію», — повідомив посол Туреччини агентству «Анадолу».

«Як Анкара сьогодні сприймає Київ зі стратегічної точки зору, так само й Османська Держава понад сто років тому сприймала Українську Народну Республіку», — цитує посла Ягмура Ахмета Гюльдере турецьке інформаційне агентство, яке має мільйони передплатників в усьому світі.