Порушники сплатили державі більш як 180 мільйонів албанських леків (понад 1,5 мільйона євро), що їх тепер використовують для боротьби з коронавірусом.

Зазначається, що ніхто не міг ухилитися від сплати штрафу, бо його сума включалася в рахунки за електрику. Якщо такі рахунки не оплачувалися, то в споживачів відключали електроенергію. А нове під’єднання до електромережі коштує аж ніяк не дешево. Крім того, порушникам доводилося ходити із заявами різними інстанціями, витрачаючи не тільки час, а й нерви. Агентство Telegrafi зауважує, що серед оштрафованих були й депутати парламенту, співробітники кількох міністерств. Тільки в лютому поліція виписала штраф чотирьом політикам — трьом від опозиційних партій і одному з правлячої.

В Албанії продовжує діяти комендантська година. Після 8-ї години вечора на території всієї країни заборонено пересування на вулиці не тільки пішки, а й на автомобілях. Усі магазини, пункти побутових послуг, кафе о 20.00 припиняють роботу. Але, за даними міністерства охорони здоров’я, епідеміологічна обстановка в країні продовжує погіршуватися. За кількістю заражень Албанія випереджає сусідні Косово й Північну
Македонію.

Вл. інф.